Connect with us

Нюзрум

Коларова: Признанието на Денков е скандално! Конфронтацията е налице

Published

on

Подходът на Димитър Главчев е сбъркан. Защо трябваше да угажда всекиму. Защо се търсеше спокойствие. Това коментира политологът Любомир Стефанов в ефира на БНТ. 

Той заяви, че е доволен, че отиваме толкова често на избори: „Ние бяхме забравили възможността да избираме толкова често“. И даде пример с дългото управление на Бойко Борисов. 

По думите му Главчев няма да прави промени в предложения от него състав на Министерски съвет. И добави, че в този служебен кабинет всички ще се самоконтролират.

Според социологът Румяна Коларова признанието на премиерът в оставка акад. Денков, че от два месеца не е говорил с министър Стоянов е скандално.

По думите ѝ ако Денков беше внесъл оставката на Стоянов – означава край на кабинета. „ПП-ДБ те трябваше да направят малки отстъпки. Но те не направиха“, смята тя.

„Сега в МВР ще има конфронтация между министър Калин Стоянов и главния секретар Живко Коцев. Сега въпросът е кой ще направи изборите. Сега имаме главен секретар, зад който стои ПП-ДБ и президента, както разбираме от думите на Денков. Това може би означава, че ще имаме честни избори“, посочи Коларова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени