Connect with us

Timeline

Журналист изригна в мрежата: Безумна пресконференция! Коцев е или обвиняем, или защитен свидетел

Published

on

От Фейсбук профила на журналиста Явор Дачков

Безумна пресконференция на премиера в оставка Николай Денков и подалият оставка главен секретар на МВР Живко Коцев. От нея стана ясно, че Коцев оттегля оставката си, защото бил натискан да я подаде, но не каза от кого. По-същественото е, че Коцев призна, че вчера е бил разпитван, извършен е обиск и е обект на процесуално-следствени действия. Това означава, че Живко Коцев е или обвиняем или защитен свидетел, но при всички случаи е намесен в предмет на разследването за контрабанда срещу ръководството на Агенция „Митници“.

Какво прави такъв човек в ръководството на МВР и с какви очи иска да се връща там е риторичен въпрос. Самият Коцев се държа като жертва на домашно насилие, а не като мъж на такава сериозна и силова позиция. Той се оплакваше през цялото време и дори се върна 30 години назад, за да каже, че са го насилвали. Хвана ме срам докато го слушах. Но по-срамно бе поведението на Денков. Слушайте!

Премиерът Денков обяви, че вчера е пуснал писмо до шефа на ДАНС, за да го пита къде е главния секретар Живко Коцев, който беше изчезнал в продължение на целия ден, а днес даде пресконференция до Денков. Премиерът не знае къде е собственият му главен секретар и пуска писмо до шефа на ДАНС да го издирва, докато главният секретар е разпитван от разследващите по голяма корупционна разработка срещу митниците. Това е цирк, а тези са клоуни в него. Самият Коцев призна изрично, че е обект на процесуално-следствени действия и журналистите трябваше да акцентират именно върху това.

Денков каза и още много глупости, но най-поразително беше излъчването на двамата и на цялото им представяне – жалка, маргинална картина на хора от които нищо не зависи, които въобще не са убедени в онова, което говорят, а играят политически цирк по принуда. Жалкари, които формално се водят за премиер и главен секретар на МВР. Нелепо е обяснението на Коцев, че е подал оставка под натиск вчера, а днес е размислил и си я оттегля. Мисля, че бавноразвиващите реотани от ПП са загряли, че е по-добре да те уволнят, отколкото да си отидеш сам и са решили да поправят тази грешка, подлагайки Коцев на днешното унижение.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени