Connect with us

Нюзрум

Професорът, който винаги познава обяви: ПП-ДБ се простреляха в крака, ще имат депутати колкото „Възраждане“

Published

on

„Вместо да говорим за политика и проблемите на хората, ние говорим за проблемите на гласуването. Не може политическият разговор да се заменя с разговор за технологиите“, заяви  пред БНР математикът проф. Михаил Константинов.

„Ние ги въведохме, но Европа ги изхвърли тотално. Само в Брюксел и околните села гласуват с машини. Брюксел е 1% от Европа. Освен това Индия, Бутан, Бразилия и Венецуела“, посочи той относно машинното гласуване.

„Тези машини излизат от гаранция или всеки момент ще излязат. Класика при гаранциите е, че ако една машина се развали, това ще е за наша сметка. Никой вече не носи отговорност за тези машини“, обясни Константинов.

Няма да има проблеми с едновременното провеждане на парламентарни и европейски избори, смята той.

„Една от ролите на МВР е да респектира търговците на гласове“, напомни Михаил Константинов. По думите му, гласове се купуват в „махалите“, където социално изключени хора не знаят за какво гласуват и „гласове се продават на едро – добре установена практика в България“.

Проф. Константинов прогнозира, че ПП-ДБ ще имат 50 депутати, „ГЕРБ може би малко ще вдигнат резултата, а повечето от загубените от ПП депутати ще отидат при „Възраждане“, които също ще имат около 50 народни представители. Тази групировка – ПП-ДБ, се простреляха в крака. Отиват на избори, на които ще понесат загуби. Те са единствените, които губят, като предизвикаха изборите“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени