Connect with us

Парламент

Росен Желязков с ключово решение за НС

Published

on

Гости в парламента, които да наблюдават пленарните заседания, вече може да идват само по време на парламентарен контрол, но не и по време на законодателната им работа. Това е наредено от председателят Росен Желязков.

За това стана ясно по време на днешното заседание, на което присъстваха малки ученици от училище „Христо Ботев“ в Айтос. Явно те е трябвало да гледат сутрешния блицконтрол, който обаче отпадна, затова са им позволили да останат и да видят от първо лице как депутатите гласуват закони.

Първи вниманието към малките посетители насочи Цветан Предов, който ги поздрави от трибуната. „Дами и господа, това е бъдещето на България, не вашето поведение“, каза той на колегите си, сочейки учениците, а изказващите се след него започнаха да се обръщат директно към тях с думите „Мили деца“. 

Водещата заседанието Росица Кирова направи забележка да не се обръщат към децата. И Георги Георгиев от „Възраждане“ обаче се обърна към тях по време на емоционалното си изказване, в което имаше и намеци и обиди, а депутатите от банките се развикаха.

„Понеже всички канят групи да посещават Народното събрание, надявам се сега да разбрахте решението на г-н председателя това да става само по време на парламентарен контрол, а не когато има законодателна част“, каза Кирова и така стана ясно за решението на Желязков, предаде Блиц.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени