Connect with us

Парламент

„Не прояви смелост и в последния ден“: Страхът на Денков провали блиц контрола

Published

on

Традиционният блиц контрол, който се провежда всеки първи петък от месеца, беше отменен поради ангажименти на премиера и вицепремиера в оставка.

Отсъствието на министър-председателя в оставка Николай Денков възмути БСП и от парламентарната трибуна депутатът Борислав Гуцанов заяви: „Наистина, този човек не прояви смелост и в последния ден да дойде и да се отчете. Аз не знам какви са неотложните му ангажименти, но явно страхът му е твърде голям да се появи в пленарната зала“.

Преди това депутатите включиха извънредно в дневния си ред двете предложения за промени в Бюджета за Държавното обществено осигуряване за 2024 г., които предвиждат великденски добавки за пенсионерите.

Одобреният вчера от Бюджетна комисия проект на ГЕРБ СДС и ДПС е за 75 лв. за хората с пенсии под минималната. Отхвърленото от комисията предложение на „Възраждане“ е за 100 лв. за всички пенсионери.

Народните представители решиха още пленарното заседание да бъде удължено до изчерпване на законодателната програма и последния парламентарен контрол на кабинета „Денков-Габриел“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени