Connect with us

Гербери

Добрев за Денков: Не ми дава мира, че в политиката може да има такова лицемерие

Published

on

Нямам вътрешна информация за кабинета „Главчев“. Той не се съгласува с нас. Чух слухове, че ще има хора от сегашния кабинет, които ще останат в кабинета на Димитър Главчев. Чувам за Кирил Вътев, за Гвоздейков. Това са слухове обаче, не мога да кажа, че е информация и дали е вярна или не. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

„Познавам Главчев от 2009 година. Няколко мандата бяхме заедно депутати. Не съм му звънял дори да му честитя, за да не си помисли, че по някакъв начин му се бъркам в работата. Интересува ме кой ще бъде енергиен министър, но знам кой няма да бъде. Питах Николай Павлов дали ще заеме поста, защото се спекулираше, че може да е той, но отрече“, издаде Добрев. 

Кабинетите на ГЕРБ са с министри като мен – ярко изразени личности, които носят отговорност. Когато има кабинет на ГЕРБ всички ще го видят, и ще носим ясна отговорност. Хора, които не познаваме и не знаем тяхната експертиза, не са такива, за които ние можем да носим отговорност“, подчерта той.

По думите му се чува, че каналите на Паскал си вървят и то такива, каквито той е правил още едно време.

„ГЕРБ свали контрабандата на цигари от 32% на 3%. А той точно с това се занимава, т.е. ние сме пресекли дейността му. Тогава той е заживял на територията на Гърция“, уточни депутатът.

„Не ми дава мира, че в политиката може да има такова лицемерие. Бил съм на тези срещи, на които те пият кафе. На тях е била цялата промяна, заедно с Пеевски и Борисов. Аз съм свидетел, че е заряла там задушевна обстановка. Мен са ме викали, като съм внасял предложение да спрем руския петрол. Денков и ПП се молеха да не се приема това предложение, защото ще се вдигнат цените, а това беше абсолютна лъжа“, категоричен бе Добрев.

Лицемерието е в това, че 9 месеца си пиеш кафето с някого и после излизаш един ден, защото предстои кампания и трябва да си излъжеш избирателите, и казваш „най-голямото зло е Пеевски“. Ама вие 9 месеца пихте кафета и други напитки с него, седяхте с него“, коментира той.

„С ДПС имаме прагматични отношения. Това е партията, която подкрепи диверсификацията в България. По много теми гласуваме заедно за разлика от „Промяната“, когато един път гласуват „за“, един път „против“. Например гласуват против „Уестингхаус“, добави Добрев. 

„Темата правосъдие не я разбирам и не искам да п коментирам. Не искам да влизам в ситуация да кажа нещо, което после да ми бъде натяквано“, категоричен бе Добрев. 

Той припомни думите на Борисов, че коалиция и правителство между ГЕРБ и СДС няма да има, дори двете формации да имат 150 депутати. 
„Личното ми мнение съвпада с това на Борисов и смятам, че това е правилно“, заяви депутатът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени