Connect with us

Fake Harvard

На изпроводяк! Асен Василев раздал бонуси за 70 000 лева на хората си

Published

on

На изпроводяк! Асен Василев раздал бонуси за 70 000 лева на политическия си кабинет, научи Епицентър. бг.

В последните няколко дни бяха похарчени милиарди, по този начин може да останем без пари за пенсии, предупреди днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ  Теменужка Петкова обясни, че в последните дни на правителството в оставка се извършвали разходи на публични средства, които надхвърляли обичайните за този период. С това тя мотивира решението на парламента от снощи, с което на практика Народното събрание  забрани на финансовия министър Асен Василев да харчи пари от бюджета, освен за пенсии, заплати, неотложни социални плащания и падежиращи плащания по държавния дълг, до назначаване на служебно правителство. Тя обясни, че решението се предлага, за да се гарантира публичност и прозрачност.

Изискали сме доклади на БНБ. Тъй като ДБ и Христо Иванов искат да са в ЕНП, трябва да отговорят, дали са съгласни да се изразходват по този начин публичните средства, коментира действията на кабинета Борисов.

Освен незабавно преустановяване на разходите по консолидираната фискална програма, парламентът задължи финансовият  до 9 април да представи на НС пълен и подробен отчет за разполагаемата ликвидност и планираните разходи от 4 до 10 април включително.

Проекторешението н парламента  озаглавено „за предприемане на мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на Република България“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени