Connect with us

Timeline

Депутат от ГЕРБ огласи стряскащи данни: Това е най-точната атестация за работата на Асен

Published

on

Депутатът от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев показа много тревожна статистика в социалната мрежа.

Ето какво разкрива народният представител:

Събираемостта на приходите по държавния бюджет е стряскащо ниска. МФ наскоро публикува данните за изпълнението на бюджета за първите два месеца на годината.

Съпоставено с предходни години се вижда, че за първите два месеца на тази година отчитаме най-ниското изпълнения на годишен план от началото на този век. При нормална събираемост през първите два месеца на годината се събират 1/6 от планираните приходи или 16,67% от годишния план. Това са данните и от предходните години.

Средногодишно през първите два месеца предходни години са се събирали 16,6% от процента от общите приходи и 19,9% от приходите от ДДС (всяка година януари месец приходите от са по-високи, заради по-високото потребление през месец декември). За 2024 година тези стойности са съответно – 13,2% и 14,5%. Изоставането от очакваното изпълнение е притеснително голямо – над 2 млрд. лева за два месеца.

Тези данни са най-точната атестация за работата на приходните администрации и на Асен Василев. Като слушате следващите дни от Партията на Паскал (ПП) да ви обясняват колко добре работят Митниците, моля имайте предвид тези числа!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени