Connect with us

Нюзрум

Министри в оставка казаха ще си искат ли постовете от Главчев

Published

on

Има два нюанса, които искам да изразя. Самият Димитър Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален, а аз съм член на Политическия съвет на „Продължаваме промяната“.

Това изключва по дефиниция участието ми в служебния кабинет. На второ място решение за участие на министри от страна на ПП в кабинети, които не са на ПП, трябва да се вземат от органите на партията.

Това заяви след днешното заседание на Министерски съвет министърът на регионалното развитие в оставка Андрей Цеков, който отговори на въпрос би ли участвал в служебния кабинет на Димитър Главчев.  

„Не. Не бих участвал в служебния кабинет при този вариант“, обяви от своя страна министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев и добави, че най-важната цел пред служебния военен министър е „продължаване на военната помощ за Украйна срещу финансови компенсации, за да продължи превъоръжаването на Българската армия“. 

„Не, няма да участвам в служебния кабинет“, категоричен бе и министърът на спорта в оставка Димитър Илиев. 

„Има много важна работа следващите два месеца. Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения Законопроект на Закона за съдебната власт и той да бъде приет. Нямам никаква информация кой ще е следващият министър. Аз се връщам в парламента“, обяви министрът на правосъдието в оставка Атанас Славов. 

Регионалният министър в оставка Андрей Цеков каза, че не би участвал в служебен кабинет, тъй като е част от ръководството на ПП, цитиран от БНР. Той ще се върне в парламента като депутат след като кабинетът в оставка приключи мандата си. 

„Много неща сме започнали и за тях времето не стига. Нека да изчакаме събитията да се развият и ще видим. Никой не ме е търсил към този момент“, каза министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени