Connect with us

Fake Harvard

Киро не е просто идиот, той е култов идиот: Обясних на Байдън, че ударих Светла Арнаудова, заради… Путин!

Published

on

„Обсъдихме с президента Байдън една много важна тема и това е как корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите. Аз имах възможността да поговоря точно след края на общата ни среща и той каза: „Абсолютно вярвам в това, което казваш“.

Това обяви в Брюксел българският премиер Кирил Петков, хвалейки се, че е учил на политика Джо Байдън.

„Аз дадох, разбира се и примера, където факт е, че 3 млрд. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която ние не можеме да използваме. И явно джиповете на „Акард“ се намериха в къщи като на г-жа Арнаудова. Така че в точно в това е инструмента. Работиш с политическата вихрушка*, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти. И го работиш през корупция. Тв‘а се оказва, че не е само в България. Т‘ва се оказва, че е инструмент, който Путин е използвал, за да прави своите геополитически цели“, разкри цялата схема на руската дипломация българският премиер.

Запитан откъде взима данните си, че 84% от българите са против да предоставяме оръжие на Украйна, Кирил Петков благодари на протестиращите снощи, че са показали ясната си подкрепа за Киев. При припомняне на въпроса, който му задават, Петков заяви:

„Ами социологическо проучване, сега не искам да давам реклами на отделни фирми, но дойде при мене статистика на база на доста сериозно проучване. Това няма, това е разбираемо, в смисъл – хора се притесняват, войната е опасно нещо, ние сме много близо, разбираемо е“, каза той.23 март, 11:52

Социолози срещу Петков: Няма проучване, че 84% от българите са срещу оръжейна помощ за Украйна

Петков отново съобщи, че Зеленски му е благодарил лично.

„Който, така, се е притеснявал, че сме в някакъв друг лист, нека да види това интервю, ние бяхме специално казани България е с Украйна. Това беше много ясно казано“, успокои българският премиер.

*Вероятно не прави разлика между думите „върхушка“ (привилегированата част от лицата в една ръководна власт) и „вихрушка“ (вятър в кръг, който извива в стълб прах и леки предмети) 

Най-четени