Connect with us

Парламент

Радан Кънев ексклузивно: Бойко Борисов е невинен! Нека хейта започне сега…

Published

on

Евродепутатът Радан Кънев припомни, че в България, по Конституция, всеки е невинен до доказване на противното. Включително и Бойко Борисов. В поста си по горещия казус, Кънев припомни, че единствено съдът на последна инстанция има последната дума. Той предположи, че с позицията си ще предизвика етикета „Бойковист“. 

Всеки може и трябва да бъде разследван при достатъчно данни за престъпление. Включително и Бойко Борисов, заключи бившият тъмносин лидер.

Надявам се, че и МВР, и Прокуратурата ще се отнесат към тези водещи принципи на Правовата държава достатъчно сериозно и отговорно. Но имам основание да се съмнявам – въз основа на дългогодишния опит, изобилен и с по̀казни медийни акции и изявления, нарушаващи презумпцията за невиновност, и с потулени разследвания.

Дали Борисов има вина или не, може да се произнесе единствено българският Съд, и то на последна инстанция. Но дали МВР и Прокуратурата ще си свършат професионално, почтено и прилично работата в досъдебната фаза, е определящо за бъдещето на Правовата държава в България, за много години напред. Просто казусът е от огромна важност и публично значение, и за нас, и за цяла Европа.

Сега някои ще се нахвърлят и ще ме нарекат „Бойковист“. Препоръчвам преди това да прочетат внимателно . Но както и да ме наричат, това е позицията, която съм защитавал през 20 годишната си юридическа практика, обществената си дейност и 15 годишната си политическа работа. Други принципи си нямам, дори за Бойко Борисов, заключи адвокат Кънев.

Най-четени