Connect with us

Нюзрум

Министър дойде по анцунг в телевизията, за да плаши: Радиацията от Чернобил пак ще стигне до нас, ако…

Published

on

Нефелният министър Борислав Сандов изпъкна с облеклото си в тв ефир. Вицепремиерът се появи по анцуг за интервю в една от националните ни телевизии, за да коментира войната в Украйна и увери, че няма промяна в радиационния фон у нас. По думите му би било самоубийствено, ако Русия използва ядрено оръжие. Това от своя страна би означавало, че Москва ще обрече и част от своите жители на негативни последствия, коментира министърът на околната среда и водите пред Нова тв.

Той за яви, че не очаква такава атака да стане факт.

„Постоянно следим радиационния фон у нас. До момента от началото на войната в Украйна не е имало увеличение. Не трябва да се създава паника.“, отбеляза той.

По думите му е безпрецедентно да има такъв тип война, в която има и атомни електроцентрали по трасето.

„Мисля, че това досега не се е случвало. Дълго време се смяташе, че едва ли не наличието на ядрени мощности те пази от война. Виждаме, че това не е точно така”, добави той.

„Рискът идва от това, ако самите ректори, функциониращи хранилища или това, което е под саркофага на Чернобил, по някакъв начин бъде засегнато и се стигне до изпускането на голямо количество радиация. Тогава може да бъде засегнати както регионът Украйна-Беларус-Русия, но в зависимост от ветровете и България. Всички силно се надяваме това да не се случи”, отбеляза още Сандов.  

Най-четени