Connect with us

Timeline

Сметките не излизат: Ако машините са просто принтери, защо му е на зам.-министъра да генерира нови кодове?

Published

on

От Фейсбук профила на журналистката Виктория Георгиева

Машините не можело да променят нищо, защото са просто принтери, заявиха от ПП и ДБ, след като цял ден ги чакахме да благоволят да вземат отношение по повод скандала с твърденията за доклад на ДАНС, в който се твърди, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е записал с телефона си цялата процедура по генериране на кода, който подсигурява сигурността на машините, след което си го е свалил на флашка, която е взел със себе си.

Но за пореден път не стана ясно поради каква причина, при положение, че не му носи никаква информация и полза, зам.-министърът генерира нови кодове, записва с телефона си цялата процедура, сваля на флашка информацията и я взима със себе си?

Поради каква причина тогава, при положение, че сигурността е напълно гарантирана и няма възможност за фалшификации, в ЕС и по белия свят (нали ние уж сме част от него, а не се стремим към Индия и Венецуела, които ни дават за пример, че гласуват машинно), почти няма такова гласуване? Все простички въпроси, чиито отговори също би трябвало да са толкова прости.

И не на последно място – Тошко Йорданов от ИТН заяви, че на втория председателски съвет, проведен днес, на който са присъствали председателят на ЦИК и всички парламентарно представени партии без посочените ПП и ДБ, министър Александър Йоловски е намекнал, че даже е бил заплашван и притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов. Прокуратурата следва незабавно да се самосезира и да се проверят тези твърдения.

Най-четени