Connect with us

Олигархия

Ето ги имотите за десетки милиони на голото старче в правителството на Киро! Само вижте хасиендата в Испания…

Published

on

Транспортният министър Николай Събев се оказа най-заможният член на кабинета „Петков“ след публикуването на имуществената му декларация от КПКОНПИ. Той бие по богатство дори имотния крал Бойко Рашков, чието недвижимо имущество е нараснало от 19 на 22 имота.

Лукс хасиендата в Испания 

Събев е собственик на 24 недвижимости на обща стойност 21 милиона лева. Две от къщите са в
Испания, където Събев има и на два гаража. Останалите му имоти са в Созопол, София и Русе. Той е декларирал също 20 моторни превозни средства – луксозни леки автомобили, изключително скъпи колекционерски мотори, които са голямата му страст, че дори и личен камион. Шефът на „Еконт“ държи в банки и 9 милиона лева, както и над 3 милиона евро.

Домът на министъра в София 


Определено най-впечатляващи и помпозни са имотите му в Испания. Те се намират в южната част на страната в курортното градче Беналмадена, което е на брега на морето, в близост до известната милионерска дестинация Марбеля. И двете къщи Събев придобива през 2017 г., като едната е по специално изготвен за него проект. Тя е с изглед към морската шир и се простира на парцел от 9954 квадратни метра, като застроената площ е от 508 квадрата. Стойността ѝ е 5 476 324 лева, вижда се от декларацията на транспортния министър.

Апартаментът в Русе е с гледка към Дунав и в будистки стил 

Испанската ВИП хасиенда разполага с огромен басейн, собствен бар, издига се на 2 етажа и е изцяло облечена в стъклени прозорци, за да не скрива нито сантиметър от панорамата към вълните. Райската градина е озеленена с палми и други екзотични растения, а обзавеждането е по последен писък на модата. Втората испанска вила на Събев е по-скромна и струва само 3 129 328 лева. Тя е по-малка и като размери – 137 квадрата обитаема площ, вдигнати върху парцел от над 2800 квадрата. Само гаражите към двете испански хасиенди са по 50 бона всеки.


Когато не отдъхва със семейството си в Беналмадена, милионерът релаксира във вилите си в Созопол. В морския град той притежава 3 къщи и 6 апартамента, все в баровската местност Буджака, като с 5 от тях се е сдобил през миналата година. „Ретро“ за пръв път разкри лукса в любимата му созополска вила още след номинацията на Събев за министър на транспорта. Тя също е изцяло с гледка към морето, разполага с невероятна градина с размерите на футболно игрище и е с интериор, правен по поръчка.

В Созопол Събев тъне в лукс 


В родното си Русе Събев е собственик само на един апартамент, но за 684 540. Той се намира на известната сред местните като „Сънсет Булевард“ крайбрежна улица, която открива широка панорама към водите на Дунав. Имотът е с огромна квадратура – 407 кв. м разгърната площ и е обзаведен в будистки стил, тъй като Събев от години изповядва източната религия.

В София министърът на транспорта обитава една от къщите си във вилната зона „Малинова долина“ в затворения комплекс „Бел Вали“. Тя разполага с външен басейн, фитнес център, просторни двор и частен гараж.

Обзаведена е сходно с останалите му имоти, в светли цветове с дизайнерски мебели, а акцентът е луксозна камина. Двете съседни къщи на Събев в затворения комплекс струват съответно 1 466872 и 1 955 830 лева. От няколко години насам той живее на семейни начала с по-младата си партньорка в бизнеса Донка. От бившата си съпруга има три дъщери, които са го дарили с внучки. Близките му също редовно му гостуват в имотите за милиони.

РЕТРО

Най-четени