Connect with us

Импийчмънт

Бивш премиер срина Румен Радев! И нападна децата на номенклатурата: Винаги на 3-ти март искат своите 15 минути слава

Published

on

Хората, които предизвикват дебати за смяна на датата на Националния празник, са едни и същи – това са деца на номенклатурата, които бленуват да получат своите 15 минути обществено внимание. Трети март е една уникална дата. Това е възкресението на българската държава, коментира конституционалистът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Той подчерта, че Националният празник трябва да обединява народа.

„Не трябва да се използват националните празници за партийна пропаганда и агитация. Това е поредната проява на национален нихилизъм. 

Когато не уважаваш собствения си национален празник, как искаш другите да те уважават? Правителството трябваше да си даде сметка какво е реалното положение на нещата“, изтъкна проф. Близнашки.

Конституционалистът заяви, че българският народ е дълбоко разделен.

„Онзи размахан юмрук ще разделя нацията много дълго време. Това няма да отмине. След като си разделял нацията в продължение на няколко години, не може да очакваш да срещнеш съпричастност за обединение. Нужни са големи усилия. Трябва да се възстанови националното единство“, обърна внимание той.

Проф. Близнашки обясни, че в момента всички партии се представят най-големите поддръжници на НАТО, но е правилна позицията да се порицае войната.

Той каза още, че войните не се водят заради ценности, а заради интереси.

Конституционалистът поясни, че трябва да си дадем сметка, че това, което се случва, ще има дългосрочни последици за устройството на международните отношения.

Най-четени