Connect with us

Олигархия

Банско е на нокти! Напушен министър на Кирил Петков иска да съсипе курорта, посегна на любм директор на парк „Пирин“

Published

on

Пропадналият министър на околната реда и водите Борислав Сандов е отстранил от работа директорите на трите най-големи национални парка – „Пирин“, „Рила“ и „Централен Балкан“.

Това е станало вчера след продължителна работна среща в министерството, ръководена от друг провален еко-рекетьор – зам.-министър Тома Белев.  Освободени са Росен Баненски, Красимир Андонов и Станимир Маринов, като е това е станало „по преценка на работодателя“.

Директорът на НП „Пирин“ Росен Баненски работи в парковата дирекция повече от 30 г., като е минал през всички стъпала на кариерното израстване. Той е и доброволец към отряда на ПСС в Банско и редовно участва в акции за издирване и спасяване на скиори и туристи в Пирин.

Жителите на Банско са изненадани от смяната на Баненски, защото го познават като изключителен професионалист, всеотдаен към работата си и най-вече ревностен радетел за опазване на природата. 

Според тях отстраняването на Баненски е част от войната на Зелените олигарси Сандов и Белев срещу курорт №1 на Балканите. Двамата искат да затрият Банско като туристическа дестинация от години, след като концесионерът на ски-зоната не се подаде на изнудването им, за да го оставят на мира.

Най-четени