Connect with us

Парламент

Евродепутат изригна: Българите в Украйна са нападнати от ислямистки башибозук под руски флаг!

Published

on

„Нашите братя в Украйна са нападнати от ислямистки башибозук под руски флаг. България трябва да изпрати оръжие и муниции, за да ги защитим. Те са православни християни!“. Тази остра позиция написа на страницата си във „Фейсбук“ съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Повод за призива му са поредица от видеоклипове, качени в социалните мрежи, на които се виждат джихадисти, облечени във военни униформи, които нахлуват в Украйна.

„Знаете какво е башибозук, нали? Знаете какво прави башибозукът. Чеченският башибозук, под руски флаг, настъпва към украински градове и села, населени с мирни християни. Православни християни. Украинци. И българи. Смесени бракове между българи и украинци. Мислите ли, че когато башибозукът влезе в някое село, ще пита кой кой е и ще проверява лични карти, за да коли избирателно? Дали в Батак го е правил? Дали в Перущица го е правил“, продължава поста си Джамбазки.

„А информацията за нахлуващи чеченски наемници в Украйна вече е световна новина и това категорично прекрачва границата на нещото обявено като „операция“ в Украйна от страна на Русия. Такива „операции“ българската държава е преживявала прекалено много. И сме платили с прекалено много човешки и териториални жертви именно заради мълчанието на т.нар. Велики сили и „любезните“ съседи. Сега не е време да мълчим!

Познавате ли тези строфи? Познавате ли стихотворението?

„Пристъпи ужасни! Дванайсетий път

гъсти орди лазят по урвата дива

и тела я стелят, и кръв я залива.

Бури подир бури! Рояк след рояк!

Сюлейман безумний сочи върха пак

и вика: „Търчете! Тамо са раите!“

И ордите тръгват с викове сърдити,

и „Аллах!“ гръмовно въздуха разпра.

Върхът отговаря с други вик: ура!“, продължава позицията си Джамбазки.

„Припомняме, че ВМРО още преди началото на конфликта обърна внимание на българските власти, че са нужни спешни действия от страна на държавата за защита правата и интересите на близо половин милион украинци с български корени. Предоставихме на всички парламентарно представени партии готов законопроект за т.нар. карта „Българин“, с която те да могат безпроблемно да дойдат в страната ни и да имат право да работят, да учат и да пребивават без юридически ограничения“, заявяват от ВМРО.

„Националният младежки комитет на ВМРО изработи система за подпомагане на бежанци от Украйна и тяхното настаняване на територията на България. Предложихме на кабинета и откриването на национална дарителска кампания. Младежите на ВМРО настояха и за държавна помощ за украинските студенти в държавата ни, но за съжаление на всички тези идеи Министерски съвет и парламентът не откликват към момента. А политическият егоизъм далеч не е най-уместната стратегия точно в този труден за света и за нашите сънародници момент“, казват още патриотите.

„Тук вече всеки трябва да избере страна. Не може и няма никакви оправдания“, допълва тезата на ВМРО съпредседателят Джамбазки.

Прилагаме и позицията, публикувана във Фейсбук страницата му:

„‼️ Нашите братя в Украйна са нападнати. От ислямистки башибозук, под руски флаг.

⁉️ Познавате ли тези строфи? Познавате ли стихотворението?

„Пристъпи ужасни! Дванайсетий път

гъсти орди лазят по урвата дива

и тела я стелят, и кръв я залива.

Бури подир бури! Рояк след рояк!

Сюлейман безумний сочи върха пак

и вика: „Търчете! Тамо са раите!“

И ордите тръгват с викове сърдити,

и „Аллах!“ гръмовно въздуха разпра.

Върхът отговаря с други вик: ура!“

Знаете какво е башибозук, нали? Знаете какво прави башибозукът. Чеченският башибозук, под руски флаг, настъпва към украински градове и села, населени с мирни християни. Православни християни. Украинци. И българи. Смесени бракове между българи и украинци. Мислите ли, че когато башибозукът влезе в някое село, ще пита кой кой е и ще проверява лични карти, за да коли избирателно? Дали в Батак го е правил? Дали в Перущица го е правил? Не, не и не, няма.

Социалните мрежи са пълни със смразяващи кръвта клипове от молитвите и подготовката на чеченския башибозук в покрайнините на украински градове и села. Убеден съм, че и черкезите са се готвели по същия начин през април 1876 година, преди да нахлуят с огън и меч в българските села. Ще повторя отново – чеченски башибозук застрашава и нахлува в градове и села, населени с православни християни.

Тук вече всеки трябва да избере страна. Не може и няма никакви оправдания. България трябва да изпрати оръжие и муниции. В защита на нашите братя, православни християни. А и всеки, който реши, може да помогне лично. Президентът Зеленски вече отправи покана. Аз избрах своята страна. В защита на православните християни. В защита на нашите братя в Украйна. Украинци и българи. Срещу ордите на Кадиров.“

Най-четени