Connect with us

Парламент

Корнелия Нинова побесня! Нареди на депутатите си да не гласуват този закон

Published

on

Лидера на БСП Корнелия Нинова заяви, че тя и депутатите от партията й няма да участват в гласуването на промените на НПК или известни като закона „Зарков“. Според нея това не е съдебна реформа и дистанцира БСП, като го определи като „парламентарен преврат, на Конституцията и съдебната система“.

Според соцлидерката целта на тези промени ще бъде „да се вземе главата на Гешев“.

В декларация Нинова също коментира изнесения запис от Радостин Василев. „Абсолютен международен скандал. Как Урсула фон дер Лайен и Г-7 гледат на това, че публично са оказали натиск на мандатоносителя да съставят правителство. Как мислите, че гледат на обяснението, че ще ни пуснат в еврозоната, но да нарушим правилата. Къде сложихте България на картата и после да ни говорите, че имало някакви други сили“, заяви Нинова, като според нея евроатлантиците са съсипали европейските ценности.

Тя коментира и думите на Кирил Петков, че ще бъдат сменени шефовете на службите, които ще бъдат съгласувани с „посолството“. Нинова определи това като отказ от национален суверенитет и предаване на едни от най-важните постове в държавата.

„Помните ли предложението на Петков за флашките и машините. Ако не пипате машините, сами си признавате, че резултата ви ще е 7%“, заяви Корнелия Нинова.   

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени