Connect with us

Импийчмънт

Скандално! Министерства плащат стотици хиляди на НПО, ползващо името на Радев 

Published

on

Министерства и държавни дружества са притискани да плащат стотици хиляди на НПО с аргумента, че се подкрепя от президента Румен Радев.

Повод за събирането на средства е инициатива на Фондация „Наследство в бъдещето“ за издигането на най-високото знаме в ЕС на Република България на връх Рожен.

Общата сума, която трябва да се събере за изграждането, транспорта и монтирането на пилона с българското знаме е 489 000 долара.

Министерства и държавни дружества се гънат как да отделят неприлично големите суми, за да могат да се отчетат за инициативата, която според презентацията на НПО-то, е под патронажа на държавния глава.

Всички държавни дружества са получили писма с молба за финансова подкрепа, а хора от президентството се обаждат, за да подчертаят, че е важно да се плати.

По проект пилонът е трябвало да бъде готов на първи юни, но явно след като не се е случил планът да се съберат пари от граждани, организаторите са предприели действия да си набавят финансирането чрез държавни дружества и чрез министерства.  

НПО-то е известно с организацията на традиционния събор в Рожен. С годините обаче се появиха много критики, че най-прочутия етнофестивал в България се превръща в комерсиален кич. Възмущение будеха високите цени на храните и напитките, тонове боклуци, зловонни химически тоалетни и слаба организация.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени