Connect with us

Нюзрум

Тя разкри какво е предприел Бойко Борисов и срина Путин: Така управлява Русия, че икономиката му е 2 пъти по-малка от на Италия

Published

on

НАТО и целият демократичен свят трябва да вземе още днес бързо решение за тежки санкции срещу Русия. Това заяви в извънредното студио на bTV бившият външен министър Екатерина Захариева.

„Трябва да имаме готовност да отворим границите си за българите в Украйна. Някои от тях нямат българско гражданство, но имат български произход. В момента нашият лидер Борисов свиква нашата Изпълнителна комисия и се коментира точно това“, допълни Захариева.

“Никой не може да каже какво ще последва, но това беше очаквано. И аз много пъти съм го казвала, че да, разбира се, всеки очаква дипломацията да успее, но за съжаление трябва да сме готови за най-лошото”, заяви още тя .

По думите й  разликата между 2014 г. и 2022 г. по отношение на боеспособност на украинската армия е голяма, но тя все още не е равностойна на руската.

„Руската икономика е малко по-голяма от испанската и два пъти по-малка от италианската, въпреки че по територия е най-голямата държава. Представете си как се управлява. Това трябва да говори много на българските граждани. Ако се разходите извън градовете, руският народ изобщо не живее добре, богато и свободно“, поясни тя.

Захариева добави, че пропагандата е много силна и в България, и в целия ЕС,  финансират се много фабрики за тролове и малки сайтове,

Според нея в Русия няма политическа опозиция, защото Путин я унищожава цялата.

„Украйна не е съюзник в НАТО, много пъти сме обсъждали политиката на отворените врати. Истина е, че постоянните заплахи на Русия, невижданият отговор, това не го чуваме за първи път – тази реторика се използва от руския президент нееднократно до момента. Първоначално ни убеждаваше, че всичко това, за което предупреждаваха западните служби и правителства, е невярна, че не се готви за нападение, въпреки че е струпал около 200 000 войска на украинската граница. Точно това се случи“, заяви още бившият външен министър.

Според Захариева украинската армия се тренира и помага от години, но в момента те нямат нужда само от декларации.

„Още преди няколко дни Зеленски каза, благодаря на всички, но заяви, че има нужда и от действия, а не само от морална подкрепа на декларациите“, добави тя.  

Най-четени