Connect with us

Нюзрум

Гешев проговори за убийството на Къро и обяви: Ще си довърша мандата в името на народа

Published

on

Готов съм да съм да си довърша мандата в името на българските граждани  народа – така главният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос готов ли е да напусне поста си след днешното решение на ВСС, предава „24 часа“.

По-рано днес, след близо два часа дебат, с 14 гласа „за“ ВСС допусна разглеждане на искането за отстраняване на Иван Гешев от поста.

 Макар и в отпуск по лични причини главният прокурор Иван Гешев дойде в парламента за предстоящата правна комисия, на която се очаква да бъдат разглеждани законовите промени, касаещи контрола над дейността му. На въпрос дали вижда връзка между разстрела на Красимир Каменов-Къро в ЮАР и атаките срещу прокуратурата, той бе лаконичен:

„Мисля, че бях категоричен още преди 2 години – това, което се случва и се прави с българската прокуратура и българската съдебна власт, ще доведе и до бум на престъпността, и се връщаме в мутренските години. Дали не е така?“

Красимир Каменов-Къро, жена му, детето му и бавачката бяха убити в дома им в Кейптаун в четвъртък. Засега българските власти отказват официална информация.

Гешев обаче така и не отговори вижда ли връзка между убийството и атентата срещу кортежа му на 1 май.

Най-четени