Connect with us

Гербери

Депутати и симпатизанти обградиха Спецпрокуратурата! Всички скандират „Бойко“!

Published

on

Десетки симпатизанти и депутати на ГЕРБ се събраха пред сградата на бившата Спецпрокуратура, за да окажат подкрепа на Бойко Борисов.

Както стана ясно, той е призован за разпит по сигнали на гражданско сдружение „Боец“ за дело от преди няколко години, както и за съмнения за влияние с власт.

„Престанете да си правите пиар на гърба на Бойко Борисов“, заяви един от симпатизантите на ГЕРБ дошъл от Благоевград. 

От прокуратурата обявиха по-рано, че Борисов е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Бойко Борисов, Мирослав Найденов  – бивш министър и др. лица.

„Не разбираме защо се претоплят очевидни спекулации и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата когато се съставя правителство и се готви правосъдна реформа“, заяви Даниел Митов и уточни, че Борисов е призован в един и същи ден, в един и същи час на две различни места за разпит. По думите на Митов очевидно има сили, които искат да осуетят правосъдната реформа и подчерта, че става въпрос за фалшиви сигнали. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени