Connect with us

Timeline

Карадайъ заговори от името на ДПС: Този празник ни задължава да…

Published

on

От името на „ Движение за права и свободи “ и от свое име той поздравява всички във връзка 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Празник, съгласно него, утвърдил се със своята церемониалност като най-светлия, най-съкровения български празник, пренесъл възрожденския си дух през вековете, събрал в едно горделивост и поклонение пред буквите, словото, просветата, културата и духовността.

“ На този ден изричаме признателност към всички, които пазят културно-историческото завещание на България и го предават на младите генерации, означи Карадайъ. Според него в този церемониален ден с съображение се гордеем с достиженията и всеотдайността на българските учители и преподаватели, които градят духовната цитадела на писмеността, просветата и знанието. На тях и на техните възпитаници пожелаваме с нестихваща жадност за познания да не престават самоуверено напред „, написа още Карадайъ.

“ Този празник ни задължава да познаваме и почитаме българското слово и българската национална просвета и с горделивост и със самочувствие да ги представяме пред света „, отбелязва водачът на Движение за права и свободи. Той акцентира, че с всички сили би трябвало да мислим и да работим

за образованието, да превърнем читалищата, библиотеките, всички културни средища и учебните заведения в по-желано място, където идните генерации с ентусиазъм да продължат да съхраняват българските обичаи и да градят по-добро бъдеще.

“ В днешните времена на тествания и превратности повече от всеки път е нужно нашето единение и с нова религия в силата на духа и в силата на общите старания да се надигнем пред проблемите и да решим рецесиите, с цел да съградим мечтаното настояще и бъдещето, което желаеме да завещаем на децата на България „, добави Карадайъ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени