Connect with us

Нюзрум

Министър цъфна в Приморско! Ето какво откриха

Published

on

“ Щастлив съм, че съм тук на днешния ден. Това за мен е един от най-хубавите български празници. Нашият кабинет съумя с големи старания да помогне на Приморско да има филиал на Спешна здравна помощ. Заслугата не е единствено наша. Тези старания бяха взаимни с регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова и кмета на Приморско доктор Димитър Германов, с цел да може всички поданици и посетители на Приморско да имат спокойствието и сигурността за денонощен достъп до незабавна здравна помощ освен през летните месеци, а целогодишно „, съобщи министър Меджидиев, оповестиха от здравното министерство.

Той напомни, че по-рано този месец бе открит нов филиал на Спешна помощ и в Созопол, а при започване на май бе подписан меморандум сред Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, Бургаска област и болница „ Пирогов “ за подсигуряване на медицински фрагменти по цялото Черноморие.

“ Двата нови филиала в Созопол и Приморско, съществуващият филиал в Царево и Центърът

за незабавна здравна помощ в Бургас, с всички стационарни и мобилни екипи, ще покрият напълно потребностите на Южното Черноморие. Въпреки това ние имаме непрекъсната подготвеност, в случай че и където е належащо да изпратим и екипи от “ Пирогов „. Разговарял съм с шефове и на други лечебни заведения. От болница “ Св. Георги “ в Пловдив, също имат опция да изпратят фрагменти на помощ по време на летните месеци „, уточни още здравният министър.

“ Няма по какъв начин да има туризъм, в случай че не е обезпечено опазването на здравето. Тази година чакаме 4,9 милиона туристически регистрации. Това е едно доста съществено количество, а от нас зависи качеството. Както на здравното обслужване, по този начин и на всичко останало „, уточни министър Димитров.

“ Необходимостта от незабавна здравна помощ бе един от първите проблеми, които кметът и жителите сложиха пред мен, когато пристигнах в Приморско за пръв път като регионален шеф. Този проблем към този момент е решен „, сподели регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова. Тя благодари, както на служебния кабинет, в лицето на министър Меджидиев и министър Димитров, по този начин и на кмета на Приморско доктор Димитър Германов.

Благодарности изрече и доктор Германов. Той уточни, че 12 години се бори в града да има филиал на Спешна помощ. “ Когато за 6 месеца се реши проблем, затлачен от години, това в действителност значи, че отсреща си имал едни същински хора, които са желали да оказват помощ, тъй като ги е грижа „, уточни кметът на Приморско.

Министър Меджидиев бе почетен с Почетен плакет на регионалния шеф и Почетен знак на Община Приморско.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени