Connect with us

Timeline

Журналистка проговори: Истина е! Гешев заплаши жена, за да удари Делян Добрев!

Published

on

От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
ГЕРБ застана зад Делян Добрев. Така е вярно.
Иван Гешев сбърка. Посегна на Делян Добрев с дело, прекъснато преди 13 месеца, откакто е преседяло в прокуратурата 9 години.
София е дребна, Съдебната палата е още по-малка. Вече ми описаха, че прокурорката Магдалена Николова се е разплакала, тъй като Главния я е викал да я притиска и тя не знае какво да прави, също така е в отпуска. Не съм записала диалога, аз не върша по този начин.
Иван Гешев провокира възторжени мнения, късайки оставката си – беше трагично и въздействащо за публиката. Наблюдавам реакциите от този момент: с втората конференция стартира да губи известност и утвърждение – 2 часа прожекция на телефонни диалози с внушения и повторения, не го героизираха, в случай че си мисли по този начин. Досадиха. Би следвало да си дава сметка, че публиката му е ГЕРБерска в по-голямата си част. Започна да я губи.
Иван Гешев несъзнателно оказа помощ на Бойко Борисов. Тъкмо симпатизантите бяха раздрусани и шокирани от поръчката за “кабинет с ротационен министър председател ”, упрекваха водача си в изменничество, започнаха да късат ризи и да вещаят края на

ГЕРБ; таман в този спешен миг основният прокурор нападна Делян Добрев – знак на биткаджийството, спечелил си пламенна поддръжка с непримиримото разкритие на Асен Василев и Кирил Петков  с фактурите от “Газпром ”. И симпатизантите на ГЕРБ завчас се втвърдиха. По-умните осъзнават, че във войната сред Иван Гешев и Бойко Борисов, “Продължаваме смяната ” се трансформира в нежелателен, само че нужен съдружник на ГЕРБ. Въпрос на оцеляване. И печелене на време за препозициониране.
Парадокс: прокуратурата стреля против Делян Добрев, а не против Асен Василев и Кирил Петков, които той изобличи. Защо?
Ако в четвъртък прокуратурата изиска още 3 имунитета на депутати от ГЕРБ, а сетне и още, както се мълвѝ – недоволни симпатизанти ще обкръжат Съдебната палата, може би.
Ирония на Съдбата: Иван Гешев употребява против Бойко Борисов някогашният ГЕРБер Гошо Боеца, който организираше митинги против него под лозунга: „ Гешев е срам! ” Панта рей …
Главният прокурор показва, че е недостижим и безотговорен и по този начин налива вода в мелницата на враговете си. Под повърхността на подчинението бушува неодобрение, прокуратурата стана за смях, провокира пренебрежение, в правосъдните зали юристи и съдии си описват вицове за прокурори. Трябваше ли да се стига дотук?!


Да, Иван Гешев има човешкото право да се отбрани и да отвърне на удара. Но него не го нападнаха от Марс, а от компанията, на която разчиташе през последните години. Приятелски огън, дето се вика. Някой преигра, различен се превъзбуди, трети ги оплете в интриги и стана … шизофренично.
Дори интелигентни люде пропущат нещо значително: партията не е дом за благородни девици. Предназначението й е да се стреми към властта, да минава в съпротива и да оцелява, с цел да ръководи, когато набере нова мощ. Печели гласоподаватели, губи  гласоподаватели … значимото е да остане на терена.
“На война и в любовта всичко е разрешено ”(Франсис Смедли).
“Има победи, водещи в задънена улица, и провали, откриващи нови пътища ”(Паскал Брюкнер).
… През 2013-2014 година сътрудници станаха врагове, след това отново станаха сътрудници. Смазаха тези, които им споделяха истината в очите – бях сред тях. Затова съчувствам на Делян Добрев, нищо че в моя дребен пъкъл тогава, всички от ГЕРБ бяха дистанцирани или на страната на моите мъчители. Научих си уроците и продължих напред, прочувствените контузии са моята ризница.
Deja vu.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени