Connect with us

Гербери

Евродепутат изригна: ГЕРБ е партията, която постъпи държавнически, а не ПП/ДБ!

Published

on

Трудно е, тежко е… Тежките времена изискват трудни решения. А времената в България не са просто тежки, те са много, много тежки от две години насам. Откакто юмрукът на проруския ни президент се стовари върху демокрацията ни. Но това не може да продължава по този начин Радев да подкопава устоите на демокрацията в страната ни. Така започва своя коментар Асим Адемов пред „Труд“.

И продължава така:

„И едно от най-трудните решения в този тежък момент бе да се сформира правителство, което да изземе властта от ръцете му. Кои бяха вариантите в случая? Според мен бяха няколко:

1. Правителство с ПП/ДБ – лош вариант за ГЕРБ 
( след всичко, което причиниха на България и ГЕРБ)

2. Правителство с ДПС, ИТН, ДПС – лош вариант за ГЕРБ 
( трудно ми е да си го представя да зависим от комунистическата партия БСП, от неустойчивите и непредсказуеми от ИТН,  от ДПС…)

3. Правителство без ГЕРБ – лош вариант за ГЕРБ 
( щеше да продължи изчегъртването с пълна сила)

4. Нови избори – лош вариант за всички ни
( държава без бюджет, с още власт в ръцете на прокремълския президент Радев, държава без глас и тежест в ЕС и още, и още…)

Така че според мен нямахме добър вариант, нито един добър нямахме!

И трябваше някой да помисли държавнически, отговорно, а не тясно партийно. Това за пореден път го направи ГЕРБ! В тежък за страната ни момент взе едно от най-трудните решения  – да поеме отговорността за управлението на страната ни заедно с тези, които имат огромна вина за ситуацията, в която се намираме.

И категорично ГЕРБ е партията, която постъпи държавнически, а не ПП/ДБ! ГЕРБ направи всичко възможно да имаме правителство. Не е лесно това решение със сигурност  и разбирам разочарованието в някои наши членове и симпатизанти.

Да, има и гняв, обида и болка в мнозина от вас, но когато въпросът опира до съдбата на България, трябва да стиснем зъби и преодолеем болката. Нека изпълним със съдържание лозунга „България над всичко“!

Защото кой от другите варианти бе по-приемлив? Затова се обръщам към тези наши членове и симпатизанти, които трудно приемат или изобщо не приемат това правителство заедно с ПП/ДБ. Нека да не избързваме с изводите, нека не обръщаме гръб на партията ни, нека имаме повече доверие в ръководството ни. 

Положението в България е зле, България изглежда зле и в Европа, антиевропейските сили, антиевропейското говорене набират скорост. Трябва да започнем от някъде да възстановяваме държавността, институциите, вярата в демокрацията, вярата в европейския ни път!

Трябва, но това няма как да се случи без участието на нашата партия ГЕРБ! Вярвам, че с участието и подкрепата на ГЕРБ за това правителство ще се стопират всякакви глупави приумици на Промяната, на Асен Василев, на Просто Киро и чрез нас България ще се върне в правилния си път!

ГЕРБ има нужда от нас, членовете и симпатизантите си, ГЕРБ има нужда от подкрепа в този момент!“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени