Connect with us

Нюзрум

Лъсна скандален чат! Гешев призна: Казах му, че се предавам!

Published

on

„Бях в ситуация, в която трябва да обяснявам защо не са ме убили. Предвид ситуацията бях преценил да се погрижа първо за близките си. Никой не може да ме уплаши, като главен прокурор. Страхливият умира всеки ден, а смелият веднъж. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на извънреден брифинг. 

„В един период от време близки за мен хора бяха в чужбина. След като бях в САЩ така се промени ситуацията. И спирам дотук“, сподели още той.

„Мислех, че всичко е приключило с това, но то е започвало. Сутринта си видях съобщението от лицето Борислав Боби Сарафов. Той обясни, че нямало какво да направи, нещо от рода „разбери ме“ и т.м. Казах му, че нещата, които пише не са правилни. Реших, че има емоционални причини. Отварям скоби, че едва ли неговото изявление е съгласувано с вътрешните правила за медийни изяви“, разказа още Гешев. 

„Вторник разбрах, че отива при Силвия Великова да уреди нещата с бананарката. Попитах как си е уредил участие при нея и той каза, че са му казали, че трябва да отиде и очаква обаждане.

Явно въпросът не търпеше отлагане. След това има едно интересно интервю, поучително. Там той казва, че обмисля дали да не иска оставката на Ясен Тодоров. Попитах го какви са причините, защото Ясен Тодоров не е направил нищо нередно. Той каза, че някой трябва да изгори или нещо такова. В сряда получих обаждане от началник на кабинета ми, че е внесъл искане за освобождаване на Ясен Тодоров поради медийни изяви, които не са съгласувани. Стигаме до четвъртък – г-жа Габриел.

Говорих много по тази тема.

Обадих се на г-жа Деси Атанасова. Познавам много политици, магистрати, хора и в това няма нищо лошо. Не е влияние да разговаряш с хора, а да се поддадеш на натиск. Стана ми ясно какво се случва. Това безпрецедентно политическо обединение и че за това са знаели малък кръг от хора, вероятно лицето Бойко Методиев Борисов и още няколко човека. В събота трябваше да съм на конференция в Порто. За да спечелиш време, защото всеки час е ценен, трябва да покажеш определени неща“, разказа Гешев.

„Готов съм да си подам оставката, но ми трябва достоен „екзит“, разкри той. 

„Звъннах на лицето Борислав Боби Сарафов и питах „к’во става“ и той каза, че това е положението. Още от четвъртък ми беше ясно, че това е опит за овладяване от политическата мафия на съдебната власт“, обясни още той. 

В събота вечерта се прибрах и получих заплашително писмо, което ще видите, че ако не си подам оставката до 10 часа в понеделник някой ще натисне копчето „ентър“. Да натиска каквото иска, въобще не ме интересува. Ао искаха да овладеят прокуратурата, трябваше да изчакат да направят правителство“, каза още той. 

Гешев е провел много разговори с американски магистрати, както и с членове на ВСС. Те са му звъняли да не се отказва. 

„Казвах да всички си приятели „край“, в името на спокойствието. Трябваше ми време и всеки час е от значение. Един от разговорите беше с г-н Йордан Стоев, че какво е това дето сте пуснали и той ми каза: „Еми не знам, не съм го чел, дадоха ми го“. Казаха ми, че е хубаво да се видим като си дойда. Казах му, че искам достоен „езкит“, писах му, че се предавам 

„Няма да си подам оставката и започвам с някакви боклуци там“, каза той.  

Най-четени