Connect with us

Fake Harvard

ПП-ДБ преписаха от Нинова! Край на своеволията

Published

on

ПП-ДБ няма да подкрепят първия мандат. Всички командировки в групата са отменени и депутатите ще бъдат на линия в деня на гласуването на кабинета на Мария Габриел и ГЕРБ в пленарната зала. Надявам се да не изберем правителство през задния вход.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев от Димитровград, където откри партиен офис. Той направи коментара си по повод появили се вчера в пленарната зала твърдения, че 7-8 депутати от ПП-ДБ може да отсъстват, за да осигурят падащ кворум на ГЕРБ и правителството да мине.

По-рано през седмицата командировките на депутатите си спря и лидерката Корнелия Нинова, тъй като БСП също бяха набедени, че могат да осигурят подкрепа за ГЕРБ.

По повод двучасовата тайнствена среща, която лидерите на ПП-ДБ имаха с Мария Габриел и Бойко Борисов в парламента вчера, Василев обясни: Г-жа Габриел поиска още една среща, на която лично да препотвърдим позицията си лично в разговор с нея и ние го направихме.

Силно вярвам, че разумът ще надделее и ще има правителство с втория мандат, коментира Василев, цитиран от Нова тв. Когато се изчерпи първия мандат, от ПП-ДБ ще водят разговори за втория, обясни той и допълни, че ще търсят конституционно мнозинство.

Има вариант парламентът да приеме бюджет, колкото и негативи да има в предложения в момента, но това е важно, за да може държавата да продължи да извършва изплащания. Ако не бъде приет бюджет, през есента няма да бъдат извършвани разплащания, обясни Василев.

За местните избори той обясни, че в столицата ще играят заедно със „Спаси София“.

Най-четени