Connect with us

Гербери

Знаково лице от ГЕРБ разбули мистериите! Заговори за тайнствената среща и случаят „Гешев“

Published

on

„Би било обезпокоително, ако процесите в съдебната система оказват влияние на политическите… и обратното“ – така заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на въпрос дали главният прокурор, късайки оставката си е скъсал и шансовете на кабинета „Габриел“.

„Запозна групата с този приоритет, както и с всички останали – 10 ключови приоритета. Каза го на цялата група.

Дори и някой да е бил на друго мнение, то не го е споделил“, каза представителят на партията на Бойко Борисов за това как Мария Габриел е осведомила ГЕРБ, че ще иска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

„Контактите не са забранени, въпреки че има институции, които са независимо, то с представителите й може да се говори. Не може той да е безмълвен по отношение на общочовешки разговори.

Не съм присъствал на разговора между Атанасова и Гешев.

Аз по неинституционални теми не съм говорил с него, но май сме участвали в две срещи заедно“, заяви Дончев в сутрешния блок на bTV във връзка с признанието на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че тя е жената, на която Гешев звъннал, за да я пита наистина ли Габриел е поискала отстраняването му.

„Намекът, че Гешев спомена Бойко Методиев Борисов, е друг. Не е добър знак.

Той е очевиден, а именно, че властта е в ръцете на главния прокурор и лицата, които са споменати „да си опичат акъла“.

Ако Гешев поиска главата на Борисов това би изглеждало като репресия“, допълни Дончев.

Като детски инат той определи искането на коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) ГЕРБ да ги подкрепят, ако вземат втория мандат, но Кирил Петков и компания няма да подкрепят кабинета „Габриел“.

Той проговори и за тайнствената двучасова среща, която се проведе в петъчния ден в Народното събрание (НС), и какво се е обсъждало на нея:

„Това, което обсъждаме в момента. Включително и това, което Христо Иванов каза за конституционна реформа, обвързана с възможността за реализиране на правителство.

Странно е да говоря обаче за среща, на която не съм участвал“.

Попитан дали неговото име ще е сред тези на министрите от кабинета „Габриел“ той заяви: „Според мен не бива! Специалист съм, но съм и ярко обагрена политическа фигура“.

Най-четени