Connect with us

Timeline

Министерството на отбраната обяви важна новина! Думите на Стоянов се сбъднаха

Published

on

България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша. Това съобщи Министерството на отбраната в своя официален профил в туитър. В края на март страната ни получи първия двигател за МиГ-29 от Полша.

Още през януари служебният министър на отбраната Димитър Стоянов съобщи, че два двигателя за МиГ-29 ще пристигнат от Полша.

Надявам се, че офертите ще бъдат подадени в срок, защото в момента са изразени намерения, чакаме конкретика, каза Стоянов преди дни по повод двете фирми, одобрени да представят първоначални оферти по обществената поръчка на Министерството на отбраната за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29. Фирмите са „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ“ ЕАД и Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A.

Правим всичко възможно изтребителите МиГ-29 да летят колкото се може по-дълго. Идеята с обществените поръчки за закупуване на двигатели и ремонт на двигатели беше точно тази. Работихме и по другия вариант – заместваща платформа за изтребителите, но най-вероятно комисията по отбрана няма бъде удовлетворена от цената, която ще споделя за получените оферти, обясни Димитър Стоянов.

САЩ няма как да ни предостави самолети F-16 като заместваща платформа на българските изтребители и усърдно препоръчва на България да продължи експлоатация на самолетите МиГ-29, каза още Димитър Стоянов пред депутатите от парламентарната комисия по отбрана по-рано тази седмица.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени