Connect with us

Гербери

Знакова среща! Шефът на НС разговаря с посланичката Дзара, ето защо

Published

on

На 18 май 2023 година посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара се срещна с председателя на българския парламент Росен Желязков, за да обменят мнения по политическия дебат в България с оглед на евентуалното съставяне на редовно правителство.

Посланичката Дзара подчерта отличните отношения на сътрудничество между законодателните органи на двете страни и значението на засилването на политическия диалог. Във връзка с това тя припомни, че през предходната година бяха осъществени две посещения на високо равнище – на заместник държавния секретар по европейските въпроси Винченцо Амендола и на председателя на Камарата на депутатите на парламента на Италианската република Роберто Фико, с които се потвърдиха ангажиментът и готовността за продължаване и задълбочаване на продуктивното и ползотворно сътрудничество.

Във връзка с двустранното сътрудничество между двете страни, Посланичката Дзара и председателят Желязков обсъдиха по-специално модернизацията на българската армия, съдебната реформа, НПВУ и подкрепата за Украйна. Тя също така потвърди значението на стратегическите отношения между България и Италия за сигурността на региона и Европа.

Накрая Посланичката благодари на г-н Желязков за посрещането и изрази задоволството си от първата официална среща, като изтъкна, че отношенията между Италия и България са традиционно добри, приятелски и партньорски, основани на общото членство в ЕС и НАТО.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени