Connect with us

Гербери

Съдбовна среща в парламента! Мария Габриел благодари на ДПС и ИТН, подкани и останалите: Сега е моментът!

Published

on

Кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел благодари за подкрепата за експертно правителство с мандат около приоритети на ДПС и ИТН.

Тя проведе среща с двете партии в опит за съставяне на кабинет с първия мандат.

На първо място, като приоритет, Габриел посочи хората и резултатите, които искат да видят от едно редовно правителство – социално отговорен, разумен бюджет, да нямат нестабилност и несигурност по отношение на заплати и плащания, обясни тя.

Върховенство на закона, съдебна реформа, конституционно мнозинство – това, в рамките на първия мандат, за нас остава водещо, допълни Габриел.

Advertisement

И обясни, че партиите, които я подкрепят, имат готовност за конституционна реформа. Сега е моментът тези, които я искат, да се присъединят, отправи задочна покана тя към ПП и ДБ, но без да ги назовава.

Сред изброените от нея приоритети са още Плана за възстановяване, оперативни програми, инвестиции за България и българските региони.

Структурата на Министерския съвет остава същата, не че не могат да се мислят промени, но в момента нямаме време за това, съобщи номинираната за премиер. Имената на министрите ще бъдат обявени в понеделник.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени