Connect with us

Парламент

Полиция, оръдия и жандармерия на площада! Бойко Рашков очаква преврат днес, властта трепери

Published

on

Вътрешният министър Бойко Рашков мобилизира стотици полицаи в центъра на София. Сградата на Народното събрание осъмна обградена с метални ограждения, които не бяха виждани от времената на протестите против правителството на Пламен Орешарски. Освен униформените, оградите и жандармерията, Рашков се застрахова и с водни оръдия.

Такива има паркирани близо до сградата на парламента, както и до Министерския съвет. От 11:00 часа започна протеста на партия Възраждане, които се обявиха за незабавно сваляне на всички ковид мерки, както и против ценовия шок. Недоволството си те са обявили, че ще изразят пред сградата на Министерски съвет. Пред Народното събрание пък е организиран протест от огнеборците, които са подкрепени от КНСБ. Те се обявиха против готвените реформи в МВР, както и липсата на увеличение във възнагражденията ни.

Само преди дни полицаи от цялата страна протестираха в София, а вчера след среща с премиера Кирил Петков стана ясно, че недоволството им продължава, защото правителството няма намерение да увеличава заплатите им. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени