Connect with us

Нюзрум

ЛУД СКАНДАЛ! Джигит задминал Демерджиев с 300 км/ч, размина се без последствия

Published

on

“Скоро ме изпревари на магистралата човек, който кара сигурно с 300 км в час. Спря го полиция, оказа се, че кара съзнателен човек и нямаше как да го санкционираме, защото камерите на АПИ, както казах, не можем да ги ползваме (те не са сертифицирани, защото технологията, с която мерят скоростта не е толкова прецизна – б.а.), а те отчитат 240-260 км“.

Това разказа по време на изслушването си в парламента министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Днес той отговаря на депутатски въпроси относно мерките за безопасност по пътищата и проекта на МВР за промени в закона.

„Отговорен човек беше, който не осъзнава, че с тази скорост може да отнеме човешки живот”, добави той.

От ден първи работим по тази тема. Първите ни действия бяха да купим гуми за автомобилите, защото някои бяха на 6-7 г., облякохме някои от служителите с униформи, защото нямаха, каза Демерджиев.

Автомобилният парк също намалял, разказа той. Причините били, че средствата от фонд “Пътна безопасност“ дълго време не са използвани. 

Няма как да се работи, когато служителите ти са лишени от технически средства, те първо трябва да бъдат снабдени с всичко необходимо, категоричен бе той.

Това е много нелепо. Закупването на гуми не е пътна безопасност. Молбата ми е този фонд да бъде ползван по предназначение, коментира обаче Георги Свиленски от БСП.

Този, който няма гуми или има такива на 6-7 г., много трудно може да санкционира другите за грайфера им, отвърна му обаче Демерджиев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени