Connect with us

Нюзрум

Министър на Радев заговори за „черните списъци“ на РСМ: Не са ни уведомили, че съществуват

Published

on

До днес днешен нямаме официално уведомление, че такъв списък съществува. Това каза служебният министър на външните работи Иван Кондов попитан за т.нар. „черни списъци“ на Република Северна Македония и недопускането на български граждани на територията на съседната страна по време на заседанието на парламентарната комисия по външна политика.

Министър Кондов припомни, че началото на май в Министерството на външните работи (МВнР) беше привикан посланикът на РСМ у нас Агнези Руси Поповска във връзка с недопускането на български граждани на 6 май на територията на съседната ни страна, вкл. евродепутатът Андрей Ковачев. Министър Кондов отбеляза, че на посланик Поповска е била връчена протестна нота.

По думите му можем само да правим „догадки“ дали съществува такъв списък, предаде БТА.

Определено документите, които са получили тези български граждани, включително Андрей Ковачев, навеждат на мисълта, че някъде има – дали официален или неофициален, коментира министър Кондов и добави: „Ние официално такъв списък не сме получавали и не знаем за съществуването му, кой е вътре и какви са аргументите, за да има такъв списък“.

На въпрос относно дали страната ни е предприела някакви действа за подпомагането на възстановяването на инфраструктурата на Украйна, той отбеляза, че все още предприети действия няма.

Най-четени