Connect with us

Нюзрум

Карадайъ разкри играта на ПП-ДБ, ето какво готвят

Published

on

Не е новина, че „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ са заявили, че няма да подкрепят първия мандат. Това коментира пред репортери в парламентарните кулоари председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ.

Те от началото го заявяват, но тяхното продължение е по-интересно и никой не им обръща внимание на тяхната идея, на това, на което се нагледахме последните 30-40 дена, коментира той. Те казват: „ние няма да подкрепим първия мандат, но с втория мандат ние ще предложим правителство на малцинството“, за което те очакват някаква подкрепа явно да се случи това правителство, добави Карадайъ.

От друга страна, отбеляза той, заявявали с кои няма да правят нищо и не искат никаква подкрепа.

Дори да има предсрочни избори, структурата на Народното събрание ще бъде сходна с тази на последните пет, заяви още лидерът на ДПС.

„Българският народ казва на политиците – изпращаме ви там с разум, отговорност и в диалог да сформирате отговорно мнозинство, което да се занимава с дневния ред на хората“, посочи той.

Карадайъ коментира и, че „скандалът в прокуратурата е резултат от дългогодишни причини, които наблюдавахме на обществено-политическия терен“. Припомняме, че главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов взаимно си поискаха оставката.

„Законодателната власт не функционира и не може да излъчи изпълнителна власт. Различните власти се опитват да овладяват другите власти, както се случва със съдебната”. По думите му трябва да се търсят причините за този процес.

Най-четени