Connect with us

Парламент

Нинова взриви НС: Още една загубена седмица! Този филм сме го гледали в 48-ото НС

Published

on

Корнелия Нинова изрази недоволство от програмата на парламента за седмицата. От трибуната тя се възмути:

„Приетата програма представлява още една загубена седмица парламентарно време – по едно изслушване на ден. Важни са нещата, които ще чуем от служебните министри, но помислете дали е достатъчно в този момент на изключително много предизвикателства пред държавата и пред нас като законодателен орган.

Работата в залата на Народното събрание много зависи от работата на комисиите – какво комисиите ще произведат като продукт, за да влезе тук да го гласуваме“, обясни тя на депутатите.  Нинова подчерта, че десети ден близки на убитите момиче и момче на столичния булевард „Сливница“ протестират, както и че в цялата страна се организират протести по този повод.

„В правна комисия днес фигурира една точка – изслушване на министъра на вътрешните работи за предотвратяване на престъпленията по транспорта“, отбеляза тя и добави, че този филм левицата го е гледала в 48-ото НС. Тя попита защо в правна комисия днес или утре не се разгледа готовия законопроект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, съдържащ драконовски мерки в името на справедливостта.

Председателят на парламента Росен Желязков ѝ обясни, че днес комисията по правни въпроси е извънредна, а утре – редовна.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени