Connect with us

Fake Harvard

Киро се ядоса: Разкриха в Нова какъв цирк играят с Василев, сделката с ГЕРБ е опечена

Published

on

Още не сме във финала на сюжета за главния прокурор. Вероятно тази седмица ще има развръзка. Ще чуем сигурно до дни негово изказване.

Това заяви в ефира на Нова тв политологът Димитър Ганев от „Тренд“.

„По казуса обаче с години нямаше движение. Изведнъж за два дни се случи свръхдинамика, промяна на позициите, очевидно разкол в самата прокуратура, което беше досега невиждано. Не всичко явно е било в публичното пространство“, добави той.

Според него обаче не е това факторът, който ще е основа за слепване на коалиция.

„Отделните политически интереси на съответните субекти по сцената, може да е тази спойка“, смята той.

В студиото бе и политологът Стойчо Стойчев:

„Анализаторите и ПП в тоя кюп, угодия нямат. Доверие между ПП и ГЕРБ трудно може да очакваме, но това не значи, че те няма да се съберат в общо управление. Още от началото на тази сага подозирам, че решението за кабинет и съглашение е взето, а в момента просто се пакетира пред обикновения избирател“. Каза той.

„Какво правят Петков и Василев в Щатите? Връщат се тук и им се поднася сюрпризът за Гешев. На този десерт трудно се отказва. Не е дори заради тях тази оферта, а за гласуващите за ПП. Дава се на хората всичко, което са искали. Много трудно на такъв етап може да се откаже такова предложение. Какво ще кажат ПП на избирателите си? „Не, няма да се съгласим някой да реализира каузата ни, искаме сами да си го направим, като сме начело на властта, но неопределено кога““, запита Стойчев.

Калина Влайкова призна, че не мисли, че има съглашение между двете партии.

„Нинова преди казваше в предишните НС – в никакъв случай няма да се подкрепи мандат на ГЕРБ. Сега тя е готова да говори. В последните години Нинова консолидира властта в ръцете си и ликвидира вътрешната опозиция“, каза Димитър Ганев.

„Каква е алтернативата на Нинова? Да отиде на избори, където може да вземе по-малък процент и не е ясно дали след нов вот ще е във властта или сега да покаже, че се бори за спасението на България“, запита Ганев.

Според него ГЕРБ ще играе с адход мнозинства и ще играе и с ПП и с БСП, когато се налага. „Това им е много изгодно“, каза той.

Според Стойчев разговорите между ГЕРБ и ПП всъщност са тръгнали от Асен Василев и предложението му за ротация в НС.

„Това даде началото на кафетата и седенките. След това вече срещите не са случайност“, каза той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени