Connect with us

Нюзрум

Трактора: За Гешев е здравословно да се махне от България! Арестуваха Борисов идиотски

Published

on

За г-н Гешев е полезно да продължи извън държавата. По този начин ще бъде по-свободен, да каже повече от това, което е мислил да реформите в съдебната система. Така ще има тази възможност да го направи свободно. Това заяви пред NOVA експертът и бивша барета Алексей Петров.

Според него Гешев не трябва да се връща на поста главен прокурор дори и след разследването.

„Призовавам Борисов да ми даде оценка за работата в ДАНС. Той беше кмет на София тогава, ние имахме добри резултати в София“, каза Петров.

За ареста на Борисов той обясни, че като го гледал за първи път, решил, че е аматьорско. Според него Кирил Петков бил подведен за ареста, но пък бил искрен. По отношение на неговия арест през 2010 г., каза, че бил поръчан от Цветан Цветанов.

„Имам решение за израелския експерт. Нека прокуратурата и МВР да разкрият самоличността на този експерт, който е посетил мястото и с това да приключим темата. Аз нямам никаква връзка с него, не го познавам. Предполагам, че е направил повърхностен оглед, но не мога да кажа какво е правил в България“, заяви още Петров.

„Не мога да кажа дали това, че този израелски експерт е допуснат до мястото на покушението, е нарушение. Не съм присъствал, за да видя какви правила и процедури са спазени. Има такава практика, но от изявлението на Сарафов разбирам, че не са спазени, защото всъщност Ясен Тодоров го е завел, без негово знание“, каза категорично той.

Алексей Петров обясни, че е недопустимо главен прокурор да вкарва свой експерт, особено когато става дума за разследване за самия него.

„Знаем, че главният прокурор не може да се меси в работата на прокурорите и следователите“, допълни той.

Най-четени