Connect with us

Парламент

Хората на Слави опряха Бойко до стената: Без некадърника Асен Василев имаш подкрепата ни

Published

on

„Все още нямаме покана за среща с ГЕРБ-СДС. Ако ни отравят покана, ще отидем, защото това ни е работата. Но тези паралелни преговори трябва да приключат и от ГЕРБ да решат какво искат да правят. Достатъчно срещи проведоха с всички. Да се ориентира и да си избере с кого би могла да се опита да сформира правителство“.

Това заяви пред БНР Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ“.

„Ако повечето политически представители си махнат егото, проблемите пред страната са си напълно реални и практичният подход е редовно избрано правителство с достатъчно голяма парламентарна подкрепа, което би могло да се опита да решава проблемите пред страната. Нови избори ще доведат до същото, с някакви малки разлики, което означава, че задачката ще бъде същата, но след 3 месеца финансовото състояние на страната и на всички българи ще бъде още по-лошо. Мерките, които трябва да се вземат след 3 месеца, ще бъдат по-тежки, отколкото, ако се вземат сега. Практичният подход е да има правителство. Това е по-добрият вариант“, коментира Йорданов.

Според него, ако евентуалното редовно правителство е „с популистки и левичарски уклон“, по-добре е да няма такова и „да потъваме по бавния начин, отколкото да цамбурнем още по-надълбоко“.

„В каква икономическа посока ще се тласне страната през бъдещия Бюджет. Там е разковничето. Правителство не може да бъде събрано – от колкото и парти да е, без да е ясно какво ще се прави с бюджета и какви мерки ще се вземат, защото растежът на цените ще продължи, обедняването ще продължи и недоволството ще ескалира“.

Йорданов беше категоричен, че ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ направят правителство, в което Асен Василев е финансов министър, „ги очаква прекрасна опозиция“ в лицето на ИТН.

По думите на Тошко Йорданов трябва да се децентрализира прокуратурата, за да няма главният прокурор тази власт, която има сега.

„Лъжа е, че главният прокурор може да се смени лесно. По-добре е това да мине през конституционна реформа, а за това трябва 2/3 мнозинство в парламента. Бройте ги кои са и как ще се получи това. Нищо чудно това да е поредната димка и когато мине и замине – главният прокурор да си остане същият“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени