Connect with us

Нюзрум

Сензационно! Лора Крумова си смени името

Published

on

Тв водещата Лора Крумова е сменила фамилията, с която е позната на аудиторията си от 20 години, и вече се подвизава като Георгиева. Любопитното е, че журналистката не е сключила брак с дългогодишния си партньор и баща на двете ѝ деца Явор и Мина. Ако бе минала тайно под венчилото, Лора щеше да е вече Маркова, тъй като мъжът до нея е Сотир Марков.

Истината се оказва съвсем различна. По време на дългогодишната си кариера на малкия екран тя винаги се е представяла с бащиното си име, а не с фамилията си. Нейният татко се казва Крум Георгиев. Чак сега Лора е решила вече да ползва оригиналната си фамилия в социалните мрежи. Вероятно причината за това е, че предпочита да бъде анонимна и личният ѝ живот да не бъде обект на любопитство от всички потребители на интернет пространството, които са свикнали да я разпознават като Крумова.

И редица други популярни личности у нас също са се прочули с презимената си, а не с фамилиите. Такъв е и случаят на естрадната прима Лили Иванова, която по паспорт е била всъщност Лиляна Петрова. Преди време обаче тя сменя името си по съдебен път срещу държавна такса в размер на 15 лева, за да бъде вписана във всички официални регистри с артистичния си псевдоним. Пеещата актриса Нона Йотова също крие рожденото си име, стана ясно преди време, докато тя бе депутат от БСП. Справка в Търговския регистър тогава осветли, че всъщност оригиналното ѝ име е било Нонка, но тя отказвала да се представя където и да е с него. Далеч по-свободно за смяната на фамилията си говори бившият вътрешен министър Румен Петков.

Лидерът на АБВ неотдавна разкри, че се е прекръстил по свое желание и по официален съдебен път. Всички в рода му били Цветанови, но той решил да бъде Петков в памет на своя дядо, който го отгледал. Най-разпространена смяната на имената е в чалга индустрията. Фолкзвездите отдавна официализираха и документално псевдонимите, с които са популярни. Така Преслава се отказа от рожденото си Петя, Емануела от Емилия, Глория от Галина, а Джена от Десислава.

Най-четени