Connect with us

Импийчмънт

Вицето на Радев заговори за правителство! Нарече БСП, ИТН и останалите партии – „донори на гласове“

Published

on

„Очевидно от вчера имаме нова ситуация – не само желание за кандидат на министър-председател, което будеше неизвестни но и част от ВСС поиска оставката на главния прокурор. От тук нататък процедурата е в техни ръце.“

Това коментира в Кричим вицепрезидентът Илияна Йотова.

„За мен са много важни два аргумента. Първият е да не стане така, че с тази оставка и с нейното много бързо гласуване да се замете буквално случая с т. нар. атентат, защото истината трябва да излезе наяве. Тези отговори се дължат, както нас, българските граждани, така и на европейските ни партньори, защото този случай отекна в ЕС, намесиха се европейски институции. Името на България трябва да бъде изчистено“, каза още Йотова.

„На второ място притеснението на вицепрезидента е, че тази оставка може да послужи за спиране на Съдебната реформа.“

На въпрос вижда ли реални шансове за съставяне на правителство с първия мандат, Илияна Йотова отговори:

„След вчерашната среща според мен можем да бъдем свидетели на друг тип развитие за следващото управление. Може би ще се намери някакъв диалог с другите партии за съставяне на правителство с втория мандат, а защо не да има правителство със същия министър-председател – Мария Габриел“ , каза още Йотова.

Според нея е много некоректно, когато останалите политически партии, като БСП, ИТН и други, се третират от първата и втората политическа сила, само като партии, който са донори на гласове.

Истинското желание на ГЕРБ-СДС е да направи правителство със втората политическа сила. Да видим дали ще има правителство, защото от 2-ри април ние сме в безвремие, подчерта вицепрезидентът.

Илияна Йотова е в Кричим, където откри заедно с кмета Атанас Калчев първия фестивал на ягодата.  

Най-четени