Connect with us

Fake Harvard

Киро побесня, Денков хвали Габриел и Борисов в ефир: Г-н Борисов предпази срещата от взрив

Published

on

Ако ставаше само с един разговор набързо, отдавна да имаме правителство. Видяхте, че не можем да решим въпроса от няколко години. Това заяви акад. Николай Денков от ПП-ДБ пред Нова тв.

„Проблемът е, че нямаме правителство, което да се сглоби с доверие. Със сигурност конструкцията, която Борисов представи, няма как да влезем в нея, но това, което видяхме вчера е, че г-жа Мария Габриел подходи отговорно. Беше в трудна ситуация, зададохме си въпросите и тя отговори. Имаше хора, които казаха: „Давайте, да ставаме да си тръгваме“, сподели той, визирайки Делян Добрев, който започна да говори емоционално по време на разговорите между двете партии.

„Г-н Борисов трябваше да се намеси, за да предпази срещата от взривяване и това е пример, че е трудно да се изгради доверие. Мисля, че ако не се беше появил, срещата щеше да приключи в този момент“, допълни Денков.

Според него Борисов с появяването си е блокирал сценария, който показва, че двете партии не могат да се разберат.

„Виждаме неговите знаци – това, че Асен Василев може да бъде министър не го казва за първи път. Разговорът е доста по-сложен, Слушах и Свиленски. ГЕРБ вече три мандата не можаха да направят правителство, защото просто не е лесно“, заяви още той.

„В момента ние нямаме решение да подкрепяме кабинет на ГЕРБ. Това, което видяхме вече е че има един човек, с който може да се говори и това беше Мария Габриел. С преспиване не става. Това става с обсъждане и ще видим какви са нагласите. Знаете, че имаме решение да не покдрпепим първия мандат, но Мария Габриел не е пречка в тази дискусия“, каза Денков.

Той коментира и искането на Мария Габриел за оставката на Гешев.

„Президентът го каза иронично. Той и много хора смятат, че това може да е подмяна. Може да се сложи човек, който прикрива престъпления като Гешев. Ако той започне да вади информация, това вече е друго нещо. От прокуратурата имаше съмнения за преводи на сметки и нищо не излезе от тях, защото не извади тези разследвания“, заяви Денков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени