Connect with us

Нюзрум

Тошко се присмя на ДеБъ: Сега пък тръгнаха да защитават Гешев, за да не бъде махнат от ГЕРБ

Published

on

„3 години „Демократична България“ обясняваха, че Иван Гешев е най-голямото зло. 3 години лъгаха хората, спестявайки истината, че махането на главния прокурор не става за една вечер. Печелеха гласове на избори, лъжейки, че ако са те, ще махнат главния прокурор. Бяха в управлението, имаха министър на правосъдието и какво махнаха – паяжината от прозорците. Сега, когато някоя друга политическа сила, която има по-голямо влияние, и може би, главният прокурор ще бъде сменен, настава драма защо го маха някой друг“. Това коментира пред БНТ Тошко Йорданов от ИТН. По думите му Надежда Йорданова не е направила нищо освен да получи цветя от главния прокурор.

„ГЕРБ и ДПС бяха обвинявани, че го пазят. Забавно ми е как ПП-ДБ изпаднаха в психологическа драма и сякаш в момента тръгнаха да защитават Гешев, само и само да не бъде махнат, защото ГЕРБ може да го направят“, каза той.

Има два варианта, според Йорданов – едното е всичко да е театър, за да се отнеме риториката на ДБ и да се поставят в глупава ситуация. Другият е наистина да се случи смяната.

„Когато главният прокурор се завърне от САЩ, ако това е акция срещу него, би могъл да се втвърди и да стане забавно. Предполагам има достатъчно документи срещу някои хора“, заяви той.

Тошко Йорданов заяви, че фигурата на Мария Габриел е добър избор. „Интересно ми е как ДБ ще гласуват срещу Габриел, след като тя им се пада шеф в ЕНП. Не знам как ще реагират останалите партии в Европа, ще изглежда като вот на недоверие“, пошегува се той.

Най-четени