Connect with us

Fake Harvard

Внимание! Симпатизанти на „Промяната“ минават и през трупове, за да вземат властта в София

Published

on

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и техните симпатизанти са единствените, които се опитват да яхнат недоволството в памет на Явор и Ани – младата двойка, която беше прегазена от шофьор на пешеходна пътека пред дома си. Скръбта на близки и приятели на семействата на двамата младежи предизвика както жителите на квартала, така и множество недоволни граждани, които се събират всяка вечер на лобното място на поредните жертви на пътя, за да почетат паметта им и да призоват за прекратяване на войната на пътя, предава Трибюн бг.

Недоволството продължава вече цяла седмица, като към него се присъединяха множество жители на „Света троица“ и съседни квартали, както и роднини на жертви, загинали на пътя. Всички те искат справедливост за виновните, причинили смъртта на близките им. Искат отговорните институции в лицето на Общината, МВР, парламента и ресорните министерства да предприемат незабавни мерки за обезопасяване на смъртоносните отсечки – както в столицата, така и в страната. Настояват за тежки наказания за рецидивистите на пътя, а не за показани акции. Ако исканията им за диалог и незабавни действия не бъдат удовлетворени, протестиращите се заканват да излязат на национален протест и да блокират Орлов мост.

 В днешния ден Столична община свиква извънредно заседание, на което се очаква да присъстват както протестиращи, така и МВР министърът Иван Демерджиев. В парламента темата ще бъде разисквана в ресорната комисия, в която участват представители от всяка партия, за да се приемат промени в закона, съгласувани и приети с мнозинство. Това би осигурило бързото гласуване на промените в пленарна зала и влизането им в сила.в Някои от депутатите вече призоваха за общ диалог и съвместни действия от страна на всички парламентарни групи, както и за прекратяване на излишното политизиране и прехвърляне на отговорността между институциите.

Въпреки призивите за общ диалог Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ се самообяви за председател на дебатите по темата с „пътния травматизъм“, налагайки свой законопроект. Неформалният председател на коалицията на „добрите сили“ Лена Бориславова напоително промотира събитието на Ананиев, което всъщност цели да изолира останалите политически сили от разговора с представителите на организациите, настояващи за осигуряване на реална пътна безопасност. По този начин темата се политизира до крайна степен, а целта е представител на „Промяната“ да бъде показван от медиите като лицето на законодателните мерки.

Източници разкриха, че Георги Тодоров – самообявил се за организатор на протеста в памет на Явор и Ани, е представлявал официално „Продължаваме промяната“ като член на РИК  в 25 МИР от тяхната квота.

Самият Тодоров не крие пристрастията си към представители на ПП и ДБ, критикувайки яростно несъгласните с неговите виждания. Във Фейсбук профила си той публично агитира хората да гласуват за кандидати от „Демократична България“.

През май 2021 Тодоров настоява публично за оставката на Йорданка Фандъкова и целия ѝ екип. А днес е намерил по-ефективен начин за пропаганда, появявайки се всяка вечер в националните телевизии от името на близките на загинали на пътя. На присъстващите им прави впечатление, че Тодоров настоява да говори от името на всички пред медиите всяка вечер, като открито насочва яростта на присъстващите към Столична община в лицето на Йорданка Фандъкова и към районната администрация на „Илинден“. Още на втория ден от акцията в памет на загиналите професионалният протестър под прикритие обяви за виновен за смъртта на Явор и Ани не друг, а районния кмет.

Целта на самозванци като Георги Тодоров и партиите на протестърите, които той представлява от години, е ясна – овладяване на местната власт в София. Очевидно „добрите сили“ ПП и ДБ са готови да минат и през трупове, възползвайки се дори от мъката на родителите, загубили децата си…

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени