Connect with us

Парламент

Нинова изригна: Къде са ни мъжете в този ключов момент? Искам среща с Борисов

Published

on

„Доста държавни мъже изчезнаха. Точно в ключовия момент, когато ГЕРБ/СДС направиха на Кирил Петков и Асен Василев предложение, на което не могат да откажат, Кирил и Асен отидоха на семинар в Прага. А точно, когато трябва да се връчва първия мандат и виждате колко е напрегнато в държавата, президентът замина 4 дни за ЮАР. Борисов се скри и пусна Габриел напред, след опита за покушение на Гешев, той някъде изчезна… Нещо… не останаха държавни мъже“.

Това заяви пред медиите в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Манипулации, лъжи и интриги“ – така социалистката нарече съобщенията, че вече текат преговори за разпределение на министерства, а тя искала земеделие и социални дейности.

„Лошо е, че ГЕРБ не говорят за политическа формула. Смятам, че ГЕРБ сбъркаха концепцията от самото начало. Има два начина за подход за правителство. Първият – ГЕРБ си предлага премиер, той си предлага приоритети, предлагат си правителство на малцинството и търсят подкрепа. Вторият, който според нас беше правилният – да има лидерска среща, да определим най-важните приоритети, не само по партийни програми, най-важните приоритети за България, да си определим срокове за изпълнение, едва тогава да търсим подкрепа. Те избраха първият вариант, сбъркана работа, и грешка след грешка всеки ден“, смята Нинова.

БСП са обезпокоени, защото един от най-важните въпроси в момента е Бюджетът за 2023 г., но не е посочено с какъв дефицит, ще има ли увеличение на доходите на хората и пр.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени