Connect with us

Нюзрум

Станишев попари БСП: На дъното са!

Published

on

България има нужда от смислен, сериозен и съдържателен разговор за политика и то за прогресивна лява политика, а левицата в най-бедната страна от ЕС е все по-ретроградна и слаба, и изолирана от европейската социалдемокрация, БСП е на дъното по доверие.

Тези изводи направи евродепутатът и доскоро президент на ПЕС Сергей Станишев при откриването на „Форум за прогресивни леви решения“ в столицата.

„Защо правим този форум? Искаме да покажем, че в България има нужда от прогресивни леви политики и има интелектуален капацитет за формиране и отстояване на такива.

Защо сега? Защото БСП е на дъното и сме длъжни да потърсим точка за опора, платформа на оттласкване от това унизително състояние, което е и вредно за България, и за европейската социалдемокрация“, заяви той.

Какво целим? След поредната тежка загуба, когато хората вляво са обезверени и отчаяни, ние като евродепутати на левицата да събудим енергия и да вдъхнем кураж на лява, прогресивна България“, обобщи Станишев.

Докато ние се бавим, „влаковете тръгват от гарата на днешния ден към бъдещето с висока скорост“, направи сравнение с реалността Станишев.

„Политическите димки на ръководството на БСП не могат да скрият безпрецедентния отлив на доверие“, предупреди бившият лидер на партията.

„Днес не можем без болка да говорим за състоянието на БСП. В най-бедната страна на ЕС имаме слаба и все по-ретроградна левица – 10% от 240 народни представители – това е резултатът на политическата линия, която се води през последните години“, констатира Станишев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени