Connect with us

Парламент

Огромен скандал! ПеПе реват: ГЕРБ ни изиграха, не искат да изберат татин Стою за шеф в Парламента

Published

on

Коалиция ПП/ДБ отправи обвинения към ГЕРБ/СДС в неспазване на ангажименти. Причината – техният фаворит Стою Стоев все така не е оглавил обещаната Комисия по правни въпроси в Народното събрание.

Изборът на 30-годишният възпитаник на НБУ с 2-години стаж начело на една от най-важните комисии в Народното събрание се бави заради невъзможността партиите да се споразумеят за ръководствата на всички комисии. Акад. Николай Денков настоя от трибуната на НС Стоев да бъде избран сега, а останалите комисии – когато има решение за тях. В крайна сметка гласуването на точката даде отрицателен резултат, а ПП/ДБ и „Възраждане“ размениха обвинения кой е „патерица на ГЕРБ“.

„Атанасова наруши споразумението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за кандидатурата на председателя на Комисията по правни въпроси. Днес точката за избор на председател бе отхвърлена от мнозинството в НС“, заяви Николай Денков и на брифинг в кулоарите на парламента.

Академикът изчете думите на Десислава Атанасова за споразумението на двете ПГ да има ротации на процедурата. Той подчерта, че на 19 април работата на НС стартира със споразумение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, въз основа на това споразумение и с това беше отпушена процедурата.

Според Десислава Атанасова т. нар. „джентълменско споразумение“ не е изчерпано.

„И тогава, и сега, то беше заедно с ангажимента НС да работи повече от 3 месеца, за да има ротация на председателя и на парламента, и на правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на НС да бъде дълъг и да излъчи правителство“, припомни тя условията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени