Connect with us

Нюзрум

ГРЪМ! Балабанов обяви подкрепа на инициативата на Габриел

Published

on

„Има такъв народ“ (ИТН) ще подкрепи инициативата за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, коментира пред БНР депутатът Станислав Балабанов.

Той определи като „добър знак“ заявката на Мария Габриел, но се усъмни дали членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) има политическа воля, за да гласуват оставката на обвинител номер едно.

От ИТН държат да чуят и предложението за правосъден министър и настояват цялостна концепция за правосъдна реформа.

„За мен по-важното е не да взимаш глава на един и да слагаш друг на неговото място. Трябва да се реформира и съдебната система по начин, който да не допуска повече един човек да злоупотребява с властта в тази институция. Но пък беше хубав знак тази сутрин от Мария Габриел. Разбира се, това не означава подкрепа за какъвто и да е кабинет, защото това са някакви прави впечатление. Предстоят тепърва срещи“, каза Балабанов.

От БСП отказаха коментар.

Заявеното от Габриел за главния прокурор среща одобрението и на „Възраждане“, но според лидера на партията Костадин Костадинов това е опит да се осигури подкрепа за кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, която „Възраждане“ отказва.

„Не, нямаме приоритети, които са общи, освен може би това за главния прокурор, но смятам, че това е кукичката, която се подхвърля отново на „Продължаваме промяната“ и доносническа България“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени