Connect with us

Спор(Т)но

Моци дразни феновете на ЦСКА: Вземете пример от Ботев Пд! Ако знаете какво ви чака на 8-и юни…

Published

on

Директорът на Лудогорец – Козмин Моци – даде мнението си в предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт преди битката с Черно море от полуфиналите за Купа на България. Румънецът говори и за битката за титлата с ЦСКА, назначаването на Ивайло Петев, контузиите при разградчани и очаква ли да има интрига до края на шампионата.

„Знаем, че ни чака тежък мач. Резултатът от първия мач няма значение. Черно море е добър отбор и ще хвърли всичко в Разград, за да стигне финал. Готови сме и ние на всичко, за да стигнем финал. Игор Тиаго досега игра всички мачове, вкара почти всеки мач, но съм сигурен, че който го смени срещу Черно море, ще покаже качество. Аз вярвам на всички момчета. Който и да играе, няма да има голяма разлика“.

„Знаем какво ни чака – шестте най-добри отбора в България. Знаем, че няма да е лесно. Както се казва – загубихме точки с ЦСКА 1948 и Левски. Така спечелихме двата мача с ЦСКА. Вярвам, че тия момчета могат да продължат с победите докрай. Вярвам, че на 7-8 юни Лудогорец пак ще е шампион“.

„Не искам да говоря много за ЦСКА. Говоря за Лудогорец – игра и резултати. А те в последно време доказват, че Лудогорец е в по-добра форма. След победата над ЦСКА в София имаме малко преднина. Сигурен съм, че нищо няма да се реши скоро и че трябва да взимаме всички мачове докрай в плейофите“.

„Не знам какво реши Апелативната комисия за ЦСКА. Най-хубаво е футболът да се играе пред феновете. А те трябва да разберат, че футболът е спорт, а не война. Трябва да се държат като хора – да подкрепят отбора. Аз мога да поздравя феновете на Ботев в Пловдив – така трябва да се играят мачовете и такива трябва да са мачовете. Не искам да влизам в темата с враждебността. Но не е нормално да се хвърлят камъни на терена и други неща. Това е спорт. Хората трябва да си подкрепят любимия отбор“.

„Нямаме толкова спокойствие като предните години. Напрежение не усещаме. Футболистите няма за какво да усещат напрежение. Те са играли пред 50 000 души в Рим и Севиля. Не виждам причина отборът да не играе на собственото си ниво“.

„За съжаление Рик, Диниш и Антон не можем да ги ползваме до края. Очакваме Доминик да се възстанови, да го ползваме поне последните мачове. Тошко беше на пейката в Пловдив, тренира. Извън трайно контузените нямаме някакви проблеми преди финалния спринт“.

„Дори в малкото време преди дебюта му с Черно море Петев промени настроението. Това ни липсваше преди. Аз му пожелавам да не спира с победите – да ги докара до 17. Сигурен съм, че с него този отбор ще стане още по-успешен. Няма смисъл да се връщам към Анте Шимунджа. Правилно подписахме с Ивайло Петев, вижда се по резултатите на отбора. Нормално е лека полека да мислим за лятото и трансферите. Сега обаче всички мислим за последните мачове. Фокусирани сме върху последните мачове“.

„Очакваме всичко. Всичко е в нашите ръце. Ако вземем всички мачове докрай, няма последният мач да е решителен. Мога да кажа, че след последните 6-7 мача, виждайки как отборът се представя, нямам притеснение, че няма да сме шампиони. Вярвам, че ще станем шампиони. Всеки трофей е важен за Лудогорец. Пожелавам на Петев два трофея – както през 2012-а година“.

„Участваме в един спорт – няма значение дали си черен, или бял, българин или бразилец. Не мога да кажа нищо за мача с ЦСКА, не чух нищо, но вярвам на думите на Игор Тиаго“.

Най-четени